aA
Jungtinių Valstijų prezidentas George'as W.Bushas pasiūlė JAV karinę pagalbą su teroru kovojančioms užsienio šalims ir išpranašavo, kad "kiti metai bus karo metai". Tai G.W.Bushas pareiškė naujienų agentūrų žurnalistams duodamas interviu apie besibaigiančius metus.
George W. Bush
George W. Bush
Amerikietį Johną Walkerį Lindhą, kuris buvo suimtas per sukilimą Afganistano kalėjime, jis pirmą kartą pavadino "Al Qaeda" kovotoju, tačiau pareiškė, kad dar neapsisprendė ar apkaltinti jį išdavyste.

"Šio vyro laukia niūri ateitis", - sakė G.W.Bushas sėdėdamas Ovaliniame kabinete.

Prezidento teigimu, Jungtinės Valstijos norėtų suteikti karinę arba logistinę pagalbą jos prašančioms šalims. Po rugsėjo 11-osios išpuolių Vašingtonas pateikė daugiau nei daugiau nei 60 šalių sąrašą, kuriose veikia "Al Qaeda" grupelės. Pasak G.W.Busho patarėjų, prezidentas šalims taip pat siūlo ir savo slaptųjų tarnybų pagalbą.

"Mūsų karas su teroru išplito toli už Afganistano ribų. Ir tam tikru metu koks nors prezidentas gali ateiti ir pasakyti: "Jūs turite patirties, kurios mums trūksta, ar nesutiktumėte savo pajėgomis pastiprinti mūsiškes", - ir atsakymas būtų teigiamas",- sakė G.W.Bushas.

G.W.Bushas nepateikė jokių pavyzdžių, tačiau Jungtinės Valstijos jau kurį laiką pataria Filipinams kaip kovoti su islamistų ginkluotomis grupuotėmis, kurios, Vašingtono teigimu, yra susijusios su Osamos bin Ladeno "Al Qaeda" tinklu.

G.W.Busho teigimu, karas su teroru jau pažengė gana toli, tačiau "kiti metai bus karo metai, nes mes ketiname ir toliau medžioti tuos "Al Qaeda" žmones, būtent šiame karo veiksmų lauke, o taip pat ir kitose vietose".

Kiek anksčiau G.W.Bushas, kalbėdamas Ovaliniame kabinete, bandė nuteikti amerikiečius pasirengti ilgoms Osamos bin Ladeno paieškoms, nes jis gali slėptis kokioje nors oloje arba "iššliaužti" iš Afganistano į Pakistaną.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.