aA
Šeštadienio naktį per gaisrą Vilniuje žuvo trys moterys. Tai daugiausiai aukų iš karto šiemet sostinėje nusinešęs gaisras. Manoma, kad nelaimę sukėlė žvakė. Bute Giedraičių gatvėje Šnipiškių rajone, kuriame kilo gaisras, už skolas buvo išjungta elektra.
Dirbtinis gaisras
© DELFI
Neatmetama galimybė, kad gaisras galėjo kilti ir nuo neatsargaus rūkymo.

0 val. 44 min. ugniagesiai gavo pranešimą, kad bute Giedraičių gatvėje įsiplieskė gaisras.

Iš S.Kosciuškos gatvės esančio padalinio į įvykio vietą ugniagesių komanda atvyko per 8 min. Pasak Vilniaus miesto priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos viršininko Danieliaus Bučinsko, ugniagesių automobiliams greičiau nuvykti trukdė pūgos užpustytos gatvės, kelkraščiuose netvarkingai sustatyti lengvieji automobiliai.

Bute degė sofa, o po ja - linoleumas. Kitų bute esančių namų apyvokos daiktų ugnis nepalietė, tačiau ir tokio mažo ugnies židinio pakako, kad įvyktų nelaimė.

Viena moterų buvo rasta apdegusi, kitos dvi - užtroškusios dūmuose. Pasak D.Bučinsko, manoma, kad šios moterys mirė prisikvėpavusios nuodingų medžiagų, kurios išsiskyrė degant linoleumui.

Vienos moters lavonas buvo rastas krėsle, kitos - lovoje, trečios moters lavonas gulėjo ant žemės.

Kol kas nustatytos dviejų moterų asmenybės. Pasak ugniagesių, tai - 52 metų Irena Vitaitė ir 45 metų Stanislova Margenienė. Trečios asmenybė nustatinėjama. Spėjama, kad dvi iš žuvusiųjų buvo seserys.

Šnipiškių rajone, kuriame įvyko ši nelaimė, dar yra vadinama "šanchajumi" ir garsėja netvarkingais butais bei juose gyvenančiais asocialiais asmenimis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.