aA
Norėjęs likti paslaptyje verslininkas užsirašė į Kalėdų Senelius ir pradėjo dalinti Niujorko gyventojams pinigus. Tiesiog gatvėje, tiesiog bet kam ir lygiai kas tris dienas. Visiems ši akcija labai patinka.
Niujorke vaikšto Kalėdų Senelis anonimas, kuris dalija neįprastas dovanas. Šis nežinomas geradarys atsitiktiniams praeiviams duoda po šimto dolerių banknotą. Vienas laimingasis pasakoja: “Aš stovėjau 34 gatvėje ir niekam netrukdžiau, tik staiga prie manęs priėjo kažkoks vyras su plačia ir tankia barzda ir ištiesė 100 dolerių sakydamas “Tai jums. Sveikinu su Kalėdomis ir Naujaisiais Metais”. Nepažįstamasis tokiu būdu pradžiugino nemažai Niujorko gyventojų. Jis neaplenkė ir bažnyčių, labdaros įstaigų ir gaisrinių. Kalėdų Senelio asmenybė sukėlė didžiulį susidomėjimą ir žmonėms parūpo, kas gi yra šis dosnus ponas. Nors geradarys atsisakė skelbti savo pavardę, jis vis dėlto davė interviu dienraščiui “The Kansas City Star”.

Paaiškėjo, kad anoniminis Kalėdų Senelis kilęs iš Kanzaso (JAV, Misurio valstija). Jis prisipažino, kad prieš Kalėdas dalija pinigus atsitiktiniams praeiviams gatvėje jau 22 metus iš eilės. Šį kartą jis paliko Niujorko gatvėse 25000 dolerių. Kai jis dar buvo jaunas, jam kartą padėjo vienos užeigos savininkas. Šis jam ištiesė 20 dolerių kupiūrą tardamas: “Sūneli, atrodo, tu tai pametei”. Užeigos valdytojas tada dar neturtingam geradariui pagelbėjo labai taktiškai ir jo poelgis padarė jaunuoliui gilų įspūdį. Tada jis nusprendė, kad kai turės pinigų, nepamirš eilinio žmogaus gerumo ir pats padės kitiems tokiu paprastu ir efektyviu būdu. Būtent tai jis dabar ir daro.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.