aA
Penktadienį iki pat vėlyvo vakaro dėl pūgos Vilniaus miestas buvo paralyžiuotas - tūkstančiai automobilių negalėjo išvažiuoti vakarų ir pietvakarių kryptimis.
Kelių kilometrų ilgumo vilkikų ir lengvųjų automobilių eilės buvo susidariusios prie išvažiavimų į automagistralę Vilnius-Klaipėda iš Savanorių prospekto ir Lazdynų mikrorajono pusių.

Sunkvežimiai negalėjo įveikti apledėjusių įkalnių Paneriuose ir prie Gariūnų turgavietės, strigo ir juos aplenkti antrąją eismo juosta mėginę vilkikai. Kai kurie vilniečiai eilėse praleido po kelias valandas arba atsisakė planų išvykti iš sostinės.

Išradingesni vairuotojai iš Vilniaus ištrūkdavo aplinkkeliu per Kirtimus ir Eišiškių plentą, tačiau šis siauras ir kalvotas kelias buvo neišvažiuojamas sunkvežimiams ir puspriekabių vilkikams.

Ne ką geresnė padėtis buvo susidariusi ir Vilniaus mieste. Stačioje įkalnėje Geležinio Vilko gatvėje susidarė sunkvežimių kamštis, o įkalnėje Žemaitės gatvėje sustojo keliolika troleibusų.

Automobilių kamščių būta ir Naujininkuose, kituose miesto vietose. Porą valandų dėl blogo matomumo penktadienį sutrikdytas ir Vilniaus tarptautinio oro uosto darbas, tačiau jis buvo atnaujintas tą patį vakarą.

Oro uosto pareigūnai juokavo, kad mieste judėjimas buvo sudėtingesnis nei ore. Problemos oro uoste kilo dėl blogo matomumo, nes takas buvo nuolat valomas. Lėktuvui nutūpti būtinas 500-600 metrų matomumas, o po pietų matomumas tebuvo 300 metrų.

Kaip BNS informavo oro uoste, oro uosto darbas buvo sutrikdytas maždaug valandai nuo 14.40 val. Oro uosto darbas buvo atnaujintas, kai 15.54 val. nusileido lėktuvas iš Prahos.

Vilniuje turėjęs nusileisti "Lietuvos avialinijų" (LAL) lėktuvas iš Amsterdamo buvo nusiųstas į Palangos oro uostą, o LAL lėktuvas iš Paryžiaus nuskrido į Rygą. Šie lėktuvai į Vilnių grįžo po 18 val.

Iš viso penktadienį Vilniaus oro uostas aptarnavo apie 1800 keleivių. Nepaisant šeštadienį ryte šiek tiek pagerėjusių oro sąlygų, apie 20 proc. kaimo kelių Vilniaus apskrityje buvo neišvažiuojami, daug kelių Vilniaus rajone užpustyta.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.