aA
Prieš keletą savaičių Algirdo Brazausko Vyriausybės nutarimu Vyriausybiniai Svečių namai išbraukti iš privatizuojamų objektų sąrašo. Svečių namai perduoti Užsienio reikalų ministerijos žinion, o jų rekonstrukcijai ketinama iš biudžeto skirti 12 mln. litų.
Agurkai
Agurkai

Prieš kurį laiką užsienio reikalų ministras Antanas Valionis, spaudoje komentavęs Vyriausybės sprendimą nebepardavinėti Svečių namų, dėstė, kad nesant specialių vyriausybinių Svečių namai negalima užtikrinti kokybiško aukštų užsienio svečių priėmimo Vilniuje. Ir dėl to, kad Lietuva negali užtikrinti kokybiškų sąlygų priimti aukštus užsienio svečius, keletas garbingų užsienio šalių atstovų atsisakė apsilankyti Vilniuje.

Seimo narys konservatorius Jurgis Razma sako, kad jį stačiai stebinanti tokia pozicija. Dėl to politikas raštu kreipėsi į užsienio reikalų ministrą A.Valionį.

Pirmiausia, dėsto J.Razma, pirmą kartą paskelbus apie Svečių namų privatizavimą valstybės už juos norima gauti suma buvo nurodyta 100 mln. Lt. Tačiau už tokią kainą neatsirado norinčiųjų įsigyti Svečių namus. Dauguma norėjusiųjų įsigyti šį pastatą siūlė perpus mažesnę 50 mln. Lt sumą. “Gal Jūs galėtumėte pasakyti, - raštu klausia ministro A.Valionio J.Razma, - kiek metų Užsienio reikalų ministerija galėtų priiminėti užsienio šalių delegacijas, jeigu tam panaudotų už Svečių namų privatizavimą galimus gauti 50 mln. Lt bei, jei dar pridėtume, 12 mln. Lt, numatytus skirti pastato rekonstrukcijai, o ir išlaidas, kurios dabar skiriamos Svečių namų išlaikymui?”