aA
Programinės įrangos milžinė "Microsoft Corp." ketvirtadienį pareiškė, jog yda jos naujoje "Windows" operacinės sistemos versijoje gali leisti kompiuterių "įsibrovėliams" visiškai perimti kompiuterio, kuriame įrengta ši sistemos versija, kontrolę.
"Windows XP"
Bendrovė pažymėjo, jog būdai, kaip galima ištaisyti klaidą, nurodyti bendrovės tinklapyje, ir ragina visus "Windows XP" vartotojus nedelsiant imtis siūlomų priemonių.

Pavojingas trūkumas siejamas su klaidomis XP "plug-and-play" funkcijoje, kuri leidžia kompiuteriui aptikti ir identifikuoti naujus kompiuterinius prietaisus.

Jei klaida nebus ištaisyta, kompiuterių įsibrovėliai galės perimti bet kokio kompiuterio, kuriame įrašyta XP sistema ir kuris yra prijungtas prie interneto, kontrolę.

"Microsoft" anksčiau vadino "Windows XP" saugiausia ir labiausiai apsaugota savo populiarios operacinės sistemos versija. XP buvo pristatyta rinkoje spalio 25 dieną ir “Microsoft” tvirtinimu per pirmąsias dvi savaites buvo parduota daugiau kaip 7 milijonai šios operacinės sistemos kopijų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.