aA
Estija sugebėjo sėkmingai išspręsti tautinių mažumų problemas savo teritorijoje, pareiškė prezidentas Arnoldas Ruutelis, ketvirtadienį Taline atsisveikindamas su Europos Saugumo ir Bendradarbiavimo Organizacijos (ESBO) misijos Estijoje ambasadore.
Flag of Estonia
A.Ruutelis padėkojo Doris Hertrampf už jos darbą ir pabrėžė, kad ESBO misija sėkmingai padirbėjo Estijoje, prisidėdama prie šalies pastangų tapti Europos Sąjungos ir NATO nare, pranešė prezidento spaudos tarnyba.

Ambasadorė, savo ruožtu, pažymėjo, jog net neabejoja Estijos galimybėmis įvykdyti tarptautinius įsipareigojimus, taip pat toliau bendradarbiauti integruojant visuomenę.

Praėjusią savaitę ESBO vadovybė nusprendė nuo 2002 metų sausio 1 dienos nepratęsti savo misijos Estijoje termino. Šis sprendimas priimtas po to, kai gruodžio pradžioje šalies parlamentas panaikino kalbos reikalavimus kandidatams į vietos savivaldybių ir parlamento deputatus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.