aA
Didžioji Britanija ketvirtadienį paskelbs ataskaitą, kurioje nurodys, kokių veiksmų per 100 dienų po rugsėjo 11-osios imtasi prieš terorizmą. Panašią ataskaitą paskelbė ir Jungtinės Valstijos.
Britų ataskaitoje rašoma, kad šalyje skubiai priimti įstatymai dėl įtariamųjų sulaikymo ir kad Didžioji Britanija kartu su Europos Sąjunga (ES) ėmėsi koordinuotų veiksmų prieš terorizmą.

Atskaitą vėliau ketvirtadienį paskelbs Europos reikalų ministras Peteris Hainas.

Britų premjeras Tonis Bleras yra ištikimiausias JAV prezidento George'o W.Busho kovos su terorizmu sąjungininkas.

Per JAV vadovaujamą karą Afganistane buvo nuverstas Talibano režimas ir suformuota nauja laikinoji vyriausybė, kuri šalies kontrolę perims šeštadienį. Tačiau pagrindinio rugsėjo 11-osios teroro įtariamojo Osamos bin Ladeno buvimo vieta vis dar nežinoma.

Tarp britų pasiekimų P.Hainas turi nurodyti įtariamų ekstremistų pažabojimą.

Griežti naujieji Didžiosios Britanijos antiteroristiniai įstatymai pradėti taikyti trečiadienį, kai imigracijos pareigūnai sulaikė aštuonis užsieniečius, įtariamus ryšiais su tarptautiniu terorizmu.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.