aA
Popiežius Jonas Paulius II trečiadienį per paskutinę savaitinę šių metų audienciją Šv. Petro aikštėje kreipėsi į visus krikščionis ir paragino juos konfliktų temdomame pasaulyje tapti taikos pasekėjais. 81 metų pontifikas 7 tūkst. susirinkusių maldininkų sakė, jog krikščionys turėtų iš visų jėgų stengtis, kad būtų išgirsta iš Betliejaus sklindanti taikos žinia.
Popiežius
Popiežius
"Įvairiuose pasaulio regionuose, ypač Afganistane ir Artimuosiuose Rytuose", neslūgstant įtampai ir konfliktams, Jonas Paulius II pakvietė krikščionis "įtikėti taika".

"Privalome įtikėti Kristumi, taika ir jo meile, kuri išsklaido visus tamsius smurto pavojus, - sakė jis. - Privalome prašyti Jo savo stebuklinga taikos jėga sunaikinti žmogaus dvasioje slypinčią neapykantą ir kerštą".

Popiežius priminė, kad per Kalėdas "taika atnaujina visas mūsų kasdienio gyvenimo sritis, ypač - šeimose".

Jis meldė, kad taika "karaliautų miestuose, šalyse, tarptautinėje bendrijoje ir visuose pasaulio kampeliuose".

Vatikano spaudos tarnyba pranešė, kad šiais metais savaitinėse popiežiaus audiencijose Šv. Petro aikštėje iš viso dalyvavo 550 tūkst. maldininkų. Per 23 popiežiavimo metus Jono Pauliaus II trečiadienio audiencijose dalyvavo daugiau kaip 16,5 mln. žmonių iš viso pasaulio.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.