aA
Vilniuje įsteigtas Strateginių tyrimų centras, nagrinėsiantis mokslines Lietuvos nacionalinio saugumo problemas. Šio centro steigimo sutartį trečiadienį pasirašė Lietuvos karo akademijos viršininkas pulkininkas Algis Vaičeliūnas ir Vilniaus Universiteto Tarptautinių santykių ir politikos mokslų direktorius Raimundas Lopata.
Centras įsikūrė Karo akademijos Politikos mokslų katedroje.

Kaip teigė šios katedros vedėjas Gediminas Vitkus, Strateginių tyrimų centro misija - moksliniai Lietuvos nacionalinio saugumo problemų tyrimai. Centre bus analizuojami Lietuvos saugumui aktualiausi pasaulyje ir Lietuvoje vykstantys procesai, kaupiama ir platinama informacija.

Pasak Karo akademijos pranešimo spaudai, Strateginių tyrimų centre bus analizuojama Europos saugumo sistemos plėtra, permainos globalinėje tarptautinio saugumo sistemoje, Lietuvos kaimynų Rusijos ir Baltarusijos karinė, politinė ir ekonominė raida bei Lietuvos nacionalinio saugumo problemos.

Užsakymus Strateginių tyrimų centrui galės pateikti ne tik Karšto apsaugos ministerija, bet ir kitos institucijos, atsakingos už nacionalinio saugumo užtikrinimą - Valstybės saugumo departamentas, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas, vidaus reikalų sistemos institucijos.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.