aA
Šimtai sunkvežimių ir taksi vairuotojų ankstyvą penktadienio rytą blokavo kelius, spaudė signalus prie vyriausybės įstaigų ir paralyžiavo transporto eismą į Schipolio oro uostą, esantį netoli Amsterdamo.
Tai buvo didžiausia demonstracija Nyderlanduose, kilusi po to, kai keliose Europos šalyse nusirito streikų banga prieš aukštas degalų kainas. Degalų mokestis Nyderlanduose yra vienas didžiausių Europoje. Jis sudaro daugiau nei 70 proc. parduodamų degalų kainos.

Nacionalinė automobilininkų asociacija pranešė, kad iki 10 val. keliuose į didžiausius šalies miestus buvo įrengta 31 užkarda. Dėl to susidarė didžiuliai, iki 13 km ilgio, transporto kamščiai.

Taksi vairuotojai blokavo tunelį, esantį greitkelyje iš Amsterdamo į vieną judriausių Europoje Schipolio oro uostą. Blokada prasidėjo apie 4 val. ryto ir truko maždaug vieną valandą.

Transporto vartotojų asociacija atsiuntė į Hagą 360 sunkvežimių, kurie atvyko iš 12-os šalies provincijų. Jie turėjo paremti reikalavimą sumažinti dyzelinių degalų mokestį 20 proc. ir šitaip pasiekti minimumą Europoje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.