aA
Likus savaitei iki Kalėdų bendrovė "Lietuva Statoil" kartu su broliais pranciškonais nutarė surengti šventę labiausiai likimo nuskriaustiems žmonėms - protinę ir fizinę negalią turintiems žmonėms bei jų šeimoms, sakoma pranešime spaudai.
Statoil
Statoil
"Lietuva Statoil" prisidės prie sutrikusio intelekto žmonių globos bendrijos "Viltis skurdo mažinimo programos, išdalindama neįgaliųjų šeimoms 100 maisto paketų ir paaukodama 4 tonas kuro eksperimentinei neįgaliųjų transporto programai.

Taip pat "Lietuva Statoil" kalėdiniais papuošalais ir girliandomis papuoš visoje Lietuvoje esančius grupinio gyvenimo namus, kuriuose gyvena žmonės su negalia, prižiūrimi socialinių darbuotojų.

"Verslo pasaulio atstovai per Kalėdas privalo pasirūpinti tais visuomenės sluoksniais, kuriems neišgali padėti valstybė. Mūsų bendrovė kasmet tam tikrą pinigų sumą skiria Kalėdinei labdarai. Šiais metais nutarėme pradžiuginti labiausiai pažeidžiamus mūsų visuomenės narius - žmones su negalia bei jų šeimas ir paremti gražią bendrijos "Viltis" iniciatyvą, padedančią šiems žmonėms integruotis į mūsų visuomenę", - sakė "Lietuva Statoil" generalinė direktorė Anne Martory.

2000-aisiais metais bendrija "Viltis" pradėjo įgyvendinti eksperimentinę transporto paslaugų tarnybos projektą. Žmogų su protine ar fizine negalia nuvežti visuomeniniu transportu į dieninę ugdymo įstaigą neretai būna gana sudėtinga, todėl tėvai negali dirbti, mokėti mokesčių valstybei ir turi tenkintis gyvenimu skurde.

Todėl bendrija "Viltis" įkūrė specializuotą paslaugų tarnybą Vilniuje, kurios paslaugomis naudojasi virš šimto neįgaliųjų šeimų. Žmonės su negalia už simbolinį mokestį specializuotu transportu vežiojami į ugdymo ar gydymo įstaigas, mokosi socialinių įgūdžių ir bendravimo, integruojasi į visuomenę. Tačiau sunkiai materialiai gyvenančioms neįgaliųjų šeimoms net ir simbolinis mokestis už transportą neretai tampa sunkia našta, todėl jie yra priversti atsisakyti šios paslaugos.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.