aA
Andrius Kubilius
Andrius Kubilius
Valdančioji dauguma viena ramiai baigė svarstyti projektą ir pritarė jam. Pelno mokesčio įstatymo priėmimas numatytas ketvirtadienį.

Konfliktas tarp valdančiosios daugumos ir opozicijos kilo dėl liberalo Algimanto Matulevičiaus pasiūlytos Pelno mokesčio įstatymo pataisos, kuria buvo siūloma šio teisės akto įsigaliojimą nukelti iki 2003 metų sausio 1 d. Vyriausybės teikiamame projekte ši data buvo 2002 metų sausio 1 d.

Pirmą kartą balsuojant A.Matulevičiaus pataisa buvo priimta.

Jai pritarė 60 parlamentarų, prieš buvo 52 Seimo nariai ir 6 susilaikė.

Po tokio rezultato valdančiosios daugumos atstovai paprašė dar vieno balsavimo, motyvuodami tuo, esą ne visi parlamentarai supratę balsavimo esmę. Po antrojo balsavimo "už" ir "prieš" balsai pasiskirstė po lygiai - po 60, o susilaikė 5 parlamentarai.

Tai nulėmė pergalę valdančiajai daugumai. Tuomet jau opozicija pradėjo reikalauti trečiojo balsavimo. Seimo vadovui Artūrui Paulauskui nesutikus, opozicijos atstovai išėjo iš salės.

Konservatorių frakcijos seniūnas Andrius Kubilius tokį valdančiosios daugumos elgesį palygino su talibų elgesiu, sakė, jog neįsiklausoma į jokius sveiku protu paremtus argumentus.

"Sudėtingo įstatymo su daugybe pataisų, paliesiančio svarbiausią mūsų gerovės šaltinį verslą, negalima priimti, kad jis pradėtų galioti nuo 2002 metų", - sakė A.Kubilius.

"Lietuvos rytas"