aA
Kanados policija, pasinaudodama naujuoju antiteroristiniu įstatymu, suėmė Kalėdų senį, nes jis turėjo barzdą, keistai elgėsi ir atrodė labai panašus į pogrindinės kuopelės narį. Bent jau akcijos sumanytojai stengėsi, kad viskas atrodytų būtent taip.
Santa Claus on bike
Netikrą suėmimo operaciją surengė vietos demokratijos gynėjai, tvirtinantys, kad naujasis įstatymas, kurį turi pradėti svarstyti aukštesnieji parlamento rūmai, panaikins daug pilietinių teisių.

Įstatymo projektas, kuriam jau pritarė žemesnieji parlamento rūmai, draudžia teroristų organizacijoms rinkti lėšas, numato lengvesnes telefoninių pokalbių pasiklausymo sąlygas ir leidžia policininkams prevencijos tvarka suimti žmones, kurie, jų manymu, dalyvautų teroristinėje veikloje.

Prie parlamento Otavoje susirinkęs nedidelis demonstrantų būrys stebėjo, kaip policininku persirengęs aktorius surakina rankas protestuojančiam Kalėdų seniui ir jį nusiveda.

"Apgailestaudami turime pranešti, kad Kalėdų senis buvo įtrauktas į teroristų sąrašą ir kad šiandien jis suimamas, nes gali padaryti ką nors bloga", - paskelbė vietos aktyvistė Betty-Anne Daviss. Kai Kalėdų senis buvo nuvestas, kitas demonstrantas pasakė, jog akivaizdu, kad įtariamasis priklauso didesnei organizacijai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.