aA
Vilniaus apygardos teismas trečiadienį atleido nuo baudžiamosios atsakomybės dviejų žmonių žudiką Viktorą Koiro, nes pripažino jį nepakaltinamu.
Vilniaus rajono Bendorių kaimo gyventojas V. Koiro 1998 metų balandžio 8 dieną nužudė savo kaimynus - 64 metų Arsenijų Leontjevą ir jo 62 metų žmoną Frasiniją.

Psichiatrams nustačius, kad 38 metų V. Koiro serga silpnaprotyste bei šizofrenija ir negali suprasti savo veiksmų, Vilniaus apygardos teismas nusprendė jį atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės ir nusiųsti į psichiatrinę ligoninę gydyti griežto stebėjimo sąlygomis.

V. Koiro greičiausiai bus nusiųstas į Rokiškio psichiatrinę ligoninę, kur gydomi sunkius nusikaltimus padarę nepakaltinami asmenys.

Sutuoktinius Leontjevus, gyvenusius to paties namo kitame gale, V. Koiro užmušė metaliniu strypu į galvas.

Liudytojais teisme apklausti kaimynai pasakojo, kad V. Koiro ir drauge su juo gyvenęs brolis Vladimiras dažnai pykdavosi su nužudytaisiais. Tai patvirtino ir nužudytųjų dukra.

Pasak liudytojų, broliai Koiros grasino nužudysią senukus.

V. Koiro nuolat girtavo, laikė alkoholinius gėrimus. Apie tai buvo pranešta policijai.

Po nužudymo jo avilyje pareigūnai rado butelį su 87 proc. stiprumo nedenatūruoto etilo alkoholio. Be senukų nužudymo, byloje jam taip pat buvo pareikštas dėl neteisėto nedenatūruoto etilo alkoholio laikymo.

Per kratą V. Koiro namuose buvo rasti du neteisėtai laikyti savadarbiai pistoletai. Teismas nustatė, kad prokuratūra neįrodė, kad ginklai priklausė V. Koiro.

V. Koiro yra laikomas suimtas.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.