aA
JAV kariuomenės atstovas spaudai antradienį paneigė pranešimus, jog Afganistane raketomis "Stinger" buvo apšaudyti du Jungtinių Valstijų kariniai transportiniai lėktuvai, tačiau pripažino, jog išvydę blykstelėjimus žemėje, lėktuvų pilotai buvo priversti imtis klaidinančių veiksmų.
Stinger
Dviejų transportinių lėktuvų C-130 pilotai pranešė išvydę blykstelėjimus ir pamanę, jog tai galėtų būti "žemė-oras" klasės raketos, tačiau nėra jokių įrodymų, jog lėktuvai buvo iš tiesų apšaudyti priešlėktuvinėmis raketomis, teigė JAV centrinės vadovybės Floridoje atstovas spaudai.

Pasak JAV jūrų pėstininkų majoro Ralpho Millso, žemėje pastebėti blykstelėjimai greičiausiai buvo susiję su Id Al Fitro švente, žyminčia musulmonams švento Ramadano mėnesio pabaigą.

"Nebuvo pastebėti jokie liepsnos pliūpsniai ir nebuvo iššauti jokie trasavimo šūviai", - sakė R.Millsas, paaiškindamas, kodėl pirminiai būgštavimai dėl lėktuvų apšaudymo priešlėktuvinėmis raketomis buvo atmesti.

Karinei kampanijai Afganistane vadovaujanti JAV centrinė vadovybė pranešė, kad pirmadienį apie 22 val. Lietuvos laiku iš Kandaharo oro uosto pakilusių dviejų lėktuvų pilotai išvydo kelis blykstelėjimus, todėl ėmėsi klaidinančių veiksmų ir pakeitė kryptį.

Incidentų metu nei vienas iš lėktuvų nenukentėjo.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.