aA
Vokietijoje per šios šalies ir Lietuvos pareigūnų operaciją sulaikyti 15 Lietuvos piliečių, įtariamų automobilių vagystėmis. Kaip pranešė Policijos departamento atstovė spaudai, įtariamieji sulaikyti per bendrą beveik 9 mėnesius trukusią Lietuvos kriminalinės policijos biuro pareigūnų ir Vokietijos policijos operaciją Vokietijoje.
Automobilių vagys
Automobilių vagys
Anot pranešimo, gerai organizuota nusikalstama grupuotė, kuriai, kaip įtaria pareigūnai, vadovaujama iš Lietuvos, veikė visoje Vokietijos teritorijoje. Gaujos nariai "specializavosi" vogdami automobilius "Audi" ir "Volkswagen".

Vieni pagrobtieji automobiliai, pakeitus jų identifikacinius numerius, būdavo parduodami Vokietijos automobilių turguose, kiti atkeliaudavo į Lietuvos turgavietes. Dalis automobilių Lietuvą pasiekdavo išardyti dalimis.

Pavogtų Vokietijoje automobilių detalėmis prekiaudavo kai kurios Lietuvos automobilių dalių parduotuvės. Anot pranešimo, vogtus automobilius lietuviai ardydavo, keisdavo jų identifikacinius numerius iš anksto išsinuomotuose garažuose. Juos išsinuomoti lietuviams padėdavo rusų kilmės Vokietijos gyventojai.

Preliminariais skaičiavimais, lietuvių padaryti nuostoliai siekia apie 300 tūkstančių Vokietijos markių. Policijos departamento pranešimu, šiomis dienomis Vokietijoje sulaikyta grupė nėra pirmoji, kurią per tyrimo laikotarpį pavyko išaiškinti Lietuvos ir Vokietijos pareigūnams.

Nuo šių metų pavasario buvo sulaikyta maždaug 30 tai pačiai nusikalstamai grupuotei priklausančių asmenų. Vokietijoje sulaikyti asmenys yra Kauno miesto ir Kauno rajono gyventojai.

Lietuvos piliečiai kaltinimai ne tik dėl automobilių vagysčių, bet ir dėl prekybos žmonėmis, pinigų padirbinėjimo, dokumentų klastojimo. Dauguma sulaikytųjų naudojosi padirbtais asmens dokumentais, todėl pareigūnams buvo sudėtinga nustatyti jų tapatybę. Lietuvos ir Vokietijos policijos toliau tiria lietuvių grupuotės padarytus nusikaltimus.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.