aA
Nuosaikiųjų konservatorių sąjunga dar nesvarsto savo dalyvavimo Lietuvos Prezidento rinkimuose. Šios partijos lyderio Seimo nario Gedimino Vagnoriaus nuomone, Prezidento rinkimų kompanija yra dar pernelyg ankstyva.
Gediminas Vagnorius
Gediminas Vagnorius
© ELTA
"Mes esame priešininkai tuščio politikavimo, ypač ankstyvo politikavimo", sakė G. Vagnorius antradienį spaudos konferencijoje. Jo nuomone, centro dešiniųjų partijų suartėjimas turėtų remtis programinėmis nuostatomis.

Nuosaikiųjų konservatorių sąjungos lyderis teigia nepastebėjęs, kad centro dešinės partijos ypač vienytusi iškeliant kandidatą į Lietuvos Prezidentus. Jo nuomone, tai - didelis centro dešiniųjų partijų trūkumas.

G. Vagnoriaus teigimu, Lietuvos centro dešiniosioms jėgoms būtų naudinga iškelti vieną kandidatą į šalies Prezidento postą. "Ar taip įvyks ar neįvyks - priklausys nuo kitų partijų. Mes šiuo atveju turime mažiau ambicijų. Tačiau jeigu kitos centro dešinės partijos aukos Prezidento rinkimus savo politiniam reitingui kelti, tada irgi svarstysime įvairius galimus variantus", pažymėjo G. Vagnorius.

Nuosaikiųjų konservatorių sąjunga, pasak jos lyderio, aktyviai bendradarbiauja su centro dešiniosiomis partijomis, organizuoja bendrus renginius, diskutuoja dėl programinių nuostatų, kurių pagrindu ateityje prieš savivaldybių, o ypač artėjant Seimo rinkimams formuosis koalicijos.

G. Vagnorius sakė, kad artimiausias partijos uždavinys yra baigti formuoti jos struktūras vietose ir sėkmingai pasirodyti savivaldybių rinkimuose.

Nuosaikiųjų konservatorių sąjungos generalinis sekretorius Kęstutis Skrebys sakė, kad šiuo metu partijoje vyksta "namų darbų" ruošimas arba juodas darbas. Pasak jo, efektyviai dirba partijos dalykiniai komitetai, rengiamos nemokamos teisinės konsultacijos dienos gyventojams.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.