aA
Pirmasis Rusijos prezidentas Borisas Jelcinas atvyko į Berlyno kardiologijos centrą pasitikrinti savo sveikatos būklės ir jau antradienį ketina sugrįžti į Maskvą. Kaip pirmadienį pranešė B.Jelcino protokolo tarnybos vadovas Vladimiras Ševčenka, šis sveikatos patikrinimas buvo iš anksto planuotas, ir jo rezultatai rodo, kad buvusiam Rusijos prezidentui šiuo metu jokios operacijos nereikia.
Borisas Jelcinas
V.Ševčenka paneigė, kad B.Jelcinas sekmadienį buvo paguldytas į šį centrą dėl širdies veiklos sutrikimų, kaip tai pirmadienį pranešė Berlyno laikraštis "Der Tagesspielel".

"Borisas Jelcinas jaučiasi gerai, ir mes antradienį sugrįšime į Maskvą", - sakė V.Ševčenka, paaiškinamas, jog pirmasis Rusijos prezidentas sutiko, kad būtų atliktas medicinos patikrinimas, nes tai patarė jo gydytojai.

"Gydytojai sakė, kad operacija nėra būtina", - pažymėjo jis.

Kardiologijos centro vadovas Rolandas Hetzeris BBC patvirtino, kad B.Jelcino sveikatos būklė "puiki".

R.Hetzeris yra visame pasaulyje garsus širdies chirurgas, ilgai dirbęs kartu su JAV kardiologu Michaelu DeBakey, kuris 1996 metais tuometiniam prezidentui B.Jelcinui atliko aortos ir vainikinių kraujagyslių šuntavimo operaciją.

70 metų B.Jelcinas per savo antrąją kadenciją Rusijos prezidento poste dažnai sirgo, o 1999-ųjų gruodžio 31 dieną staiga atsistatydino.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.