aA
Į Haičio prezidentūrą pirmadienį ryte veržėsi ginkluoti užpuolikai, greičiausiai mėginę nuversti prezidentą Jeaną-Bertrandą Aristide'ą. Apsaugininkams po susišaudymo pavyko juos sustabdyti, pranešė nacionalinis šalies radijas.
Gunman
Radijo teigimu, vėliau buvo sulaikyti septyni išpuolyje dalyvavę asmenys. Liudytojų teigimu, per susišaudymą žuvo du policininkai, tačiau prezidentas J.B.Aristide'as ir jo šeima nenukentėjo.

Protestuodami prieš pasikėsinimą, tūkstančiai haitiečių išėjo į šalies sostinės Port o Prenso gatves, degino jose padangas.

Užpuolikai po susišaudymo su rūmų apsaugininkais buvo priversti trauktis, pranešė radijas.

Kurį laiką jie buvo įstrigę prezidentūros rūsyje. Privataus radijo "Haiti-Inter" teigimu, vėliau policija sulaikė septynis užpuolikus.

Liudytojai kiek anksčiau pranešė, kad išpuolyje dalyvavo kaimyninės Dominikos Respublikos kariai, tačiau ši informacija nebuvo patvirtinta. Pareigūnų manymu, tai mažai tikėtina.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.