aA
Šią savaitę bus baigtas praėjusį ketvirtadienį į avariją Vilniuje patekusio prezidento Valdo Adamkaus septintos klasės BMW automobilio remontas. Automobilis, kuriuo V.Adamkus buvo vežamas į Prezidentūrą, į avariją pateko ketvirtadienio rytą Vilniaus Arsenalo gatvėje. Jo šoną truputį įlenkė į priešpriešinę eismo juostą išvažiavusi "Mazda 323".
"Mazdos" vairuotoja į priešpriešinę eismo juostą išvažiavo tuomet, kai prieš ją važiavęs automobilis sustojo, pamatęs prezidento kortežą. Vairuotoja taip pat bandė stabdyti automobilį, bet slidžiame kelyje jai nepavyko to padaryti, ir automobilis išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą.

Įvykio metu automobiliui "Mazda" buvo nulaužtas priekinis bamperis, išdužo žibintas. Prezidento automobiliui nesmarkiai apgadintas kairysis priekinis sparnas, vairuotojo durelės ir galinės durelės.

Kaip pirmadienį BNS sakė Prezidentūros pareigūnai, šią savaitę prezidento limuzinas turėtų būti baigtas tvarkyti. Tada jį apžiūrės Vadovybės apsaugos departamento ekspertai, kad įsitikintų automobilio saugumu.

Automobilio remontas draudimo bendrovei kainuos beveik 5 tūkst. litų.

Kol bus suremontuotas BMW automobilis, prezidentas vežiojamas limuzinu "Audi V8", priklausiusiu ankstesniam prezidentui Algirdui Brazauskui ir dabar tapusiu atsarginiu automobiliu.

Pagal Eismo taisykles, vairuotojai privalo sustoti ir praleisti automobilius su raudonais švyturėliais.

Vienu iš dviejų Vyriausybės sprendimu Prezidentūrai perduotų BMW septintosios serijos limuzinu prezidentas vežiojamas kelis mėnesius.

Keturvietis prezidento naudojamas limuzinas yra ilgesnis nei įprasti automobiliai, jame yra du televizoriai, vaizdo grotuvas, telefonas. Automobilio variklio darbinis tūris - 5 litrai, jo galia - 350 arklio galių. Prezidento limuzine yra daug nenurodytos saugumo įrangos.

Du naujus BMW automobilius už Vyriausybės rezervo fondo lėšas VAD įsigijo gegužę prieš Vilniuje surengtą NATO Parlamentinės Asamblėjos sesiją.

Po kelių mėnesių prabangesniu iš jų pradėtas vežioti V.Adamkus. Antruoju automobiliu vežiojami aukšti Lietuvos svečiai. Abu BMW saugomi Prezidentūros garaže.

Už du naujus BMW pavasarį VAD sumokėjo 588 tūkstančius litų. Iki šios vasaros prezidentas V.Adamkus buvo vežiojamas 1993 metų gamybos limuzinu "Audi".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.