aA
Centro sąjungos nuomone, organizuoti referendumą stojant į Europos Sąjungą yra būtina - privalu pasiklausti Lietuvos žmonių nuomonės dėl narystės šioje tarptautinėje organizacijoje. Tačiau referendumas, centristų požiūriu, turi būti organizuotas Lietuvai baigus derybas dėl visų 31 derybinių pozicijų.
Europos Sąjunga
"Lietuvos narystės Europos Sąjungoje privalumai yra akivaizdūs: išsiplėtusios rinkos, bendra valiuta, struktūrinių fondų parama ir pagalba regioninės politikos įgyvendinimui, tačiau šią naudą turi suvokti ne tik politikai, o visi Lietuvos gyventojai", - teigia Centro sąjungos pirmininkas, Seimo narys Kęstutis Glaveckas.

Centro sąjungos manymu, reikia skirti daugiau dėmesio ir lėšų visuomenės švietimui apie kiekvienam žmogui atsiveriančias galimybes ir privalumus Lietuvai būnant Europos Sąjungos nare, o prie to pirmiausiai turi prisidėti politikai, valstybinės institucijos ir didelę įtaką tarp gyventojų turinti žiniasklaida.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.