aA
Lenkijoje dažnai sakoma: geriausias vitaminas – tai darni šeimyna. Tai gali patvirtinti 94-erių metų Stanislawa ir vienmetis jos vyras Jozefas Zarembowai, kurie atšventė 72-ąsias bendro gyvenimo metines, rašo dienraštis „Fakt“.
Didžiulį santuokos stažą turinti pora: „taip“ pasakė vos po kelių pasimatymų
© D.Tunkūno nuotr.

Tai didžiausią santuokos „stažą“ turinti pora, daugiau kaip 38 milijonų gyventojų tautoje.

„Tokia data kelia didžiulę nuostabą ir netgi nepasitikėjimą, kai mūsų laikais skyrybų skaičius viršija vedybas. Kiekvienas iš mūsų norėtų gauti tokio ilgaamžiško vedybinio gyvenimo receptą, tačiau jis gatvėje nesimėto, o remiasi dviejų žmonių bendravimo esme“, – klausia dienraštis ir rašo, jog ilgamečiai sutuoktiniai praskleidė savo sutarimų uždangą.

Pasak „jaunavedžių“, svarbiausias vedybinis rodiklis yra jausmai. Jie vienbalsiai sako, jog „laimingą bendro gyvenimo esmę sudaro meilė, abipusė pagarba, nežiūrint sutuoktinio ydų“. Ir dabar, sulaukę garbaus amžiaus jie neįsivaizduoja gyvenimo be vienas kito.

Pora apsivedė 1942 metais ir prie altoriaus, nors tai buvo karo metai, vienas kitam pasakė „taip“ vos po 8 pasimatymų.

„Smulkios ydos arba nesutarimai niekada netrukdė mūsų bendram gyvenimui. Beveik niekada nesibarėme“, – vienbalsiai sako abu Zarembos.

Ilgaamžiai sutuoktiniai turi šešis vaikus, 11 vaikaičių ir 13 provaikaičių. Keturios dukros ir du sūnūs seka tėvų keliais. Darniose šeimose gyvena jau ketvirtą dešimtmetį.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.