aA
Baltųjų rūmų konditerė į teismą padavė savo viršininką, kurį kaltina seksualiniu priekabiavimu, bei JAV prezidentą Billą Clintoną (Bilą Klintoną), esą nereagavusį į jos skundus.
Vyriausiasis konditeris Rolandas Mesnier (Rolanas Mesnje), jo padėjėjos Franette McCullouch (Franet Makalok) teigimu, jai keršijo, nes ji išreiškė nepasitenkinimą nuolatiniu seksualiniu priekabiavimu.

R. Mesnier, kuris paruošia įžymiuosius itin sudėtingus Baltųjų rūmų desertus, esą ragino padėjėją pačiupinėti po prijuoste ir įsitikinti jo seksualiniu susijaudinimu, vargino telefono skambučiais, o keršydamas, be kitų dalykų, liepė nuskusti kalną kivių.

Tvarkos prižiūrėtojas Gary Waltersas (Geris Valtersas) apkaltintas nereagavimu į F. McCullouch skundus, kurie prasidėjo 1991 metais. B. Clintonas, kuris pats buvo įsivėlęs į sekso skandalus, o dėl santykių su Monica Lewinsky (Monika Levinski) vos neatsisveikino su postu, taip pat kaltinamas nesiėmęs jokių veiksmų, kad skundai būtų išnagrinėti.

"Aš ilgai dirbu Baltuosiuose rūmuose, esu atsidavusi darbuotoja. Buvau šokiruota, kai pareigūnai pasakė nesikišiantys ir patarė išeiti, jei man nepatinka situacija", rašoma F. McCullouch pareiškime spaudai.

Baltųjų rūmų atstovas spaudai Joe Lockhartas (Džo Lokhartas) nekomentavo F. McCullouch kaltinimų. Tačiau jis sakė, kad Baltuosiuose rūmuose visi įpareigoti užtikrinti vienodas darbo galimybes, kad yra specialus padalinys, kuris rūpinasi lygių darbo galimybių užtikrinimu, kad darbuotojų nusiskundimai nagrinėjami pagal federalinius įstatymus.

"Mes dėmesingai atsižvelgiame į bet kokį pranešimą ar kaltinimą dėl diskriminacijos", pridūrė J. Lockhartas.

F. McCullouch JAV prezidento rezidencijoje dirba nuo 1983 metų.

1997 metais Lygių darbo galimybių komisija pripažino, kad Baltieji rūmai keršijo buvusiam virėjui Seanui Haddonui (Šonui Hadonui), pasiskundusiam dėl diskriminacijos. Tačiau Komisija nusprendė, kad iš darbo jis buvo atleistas teisėtai.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.