aA
Europarlamento deputatas nuo Estijos Toomas Hendrikas Ilvesas, šeštadienį kalbėdamas Rygoje vykusioje konferencijoje "Hitlerio-Stalino paktas šiandien: teisiniai aspektai ir atsakomybė", nurodė, kad Rusija, nuolatos priekaištaudama Baltijos šalims, nori sumenkinti jų įtaką Europos Sąjungoje (ES), ir jai tai pavyksta.
Prie Latvijos ambasados Maskvoje pakarta latvių esesininko iškamša
Prie Latvijos ambasados Maskvoje pakarta latvių esesininko iškamša
© EPA-ELTA
Jo nuomone, Rusija ignoruoja, keičia ir užmiršta istoriją, siekdama savo politinių tikslų. "Istorija mūsų dienomis naudojama priešų įvaizdžiui kurti", - sakė estas.

Jis pažymėjo, kad jei Rusija kada nors pripažins Molotovo-Ribbentropo paktą buvus neteisingą, jai teks pripažinti ir okupacijos padarinius. "O tuomet bus beprasmiška ginti tautinių mažumų interesus Baltijos šalyse", - paaiškino Estijos politikas.

Jo nuomone, Rusija stengiasi sudaryti įspūdį, kad Baltijos šalys ir Lenkija nevertos pasitikėjimo, kad jos - psichologiškai nestabilios partnerės, negalinčios atnešti jokios naudos ES. "Rusijos tikslas - sumenkinti mūsų įtaką priimant Europos Sąjungos nutarimus", - pabrėžė T.H.Ilvesas.

Jis apgailestaudamas konstatavo, kad Rusijos pastangos nėra bevaisės.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.