aA
Tremtyje gyvenantis Tibeto dvasinis lyderis Dalai Lama sekmadienį interviu vokiečių laikraščiui kritikavo Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną kaip „egocentrišką“ ir sakė, kad jis turbūt norįs „atstatyti Berlyno sieną“.
Dalai Lama
Dalai Lama
© DELFI / Tomas Vinickas

„Jo nuostata yra: „aš, aš, aš“, – sakė Dalai Lama, kuris pažymėjo, kad V.Putinas buvo Rusijos prezidentas, tada – premjeras, o paskui – vėl prezidentas.

„To truputį per daug, – sakė Dalai Lama laikraščiui „Welt am Sonntag“. – Tai labai egocentriška“.

Budistų lyderis turėjo daugiau kritikos Rusijai, kuri šiuo metu išgyvena didžiausią konfliktą su Vakarais nuo Šaltojo karo laikų, nei Kinijai, kuri valdo Tibetą nuo 1950 metų invazijos.

„Kinija ir Rusija yra du labai skirtingi atvejai“, – sakė Dalai Lama, kuris išreiškė viltį, kad „modernus pasaulis remia Kinijos tapsmą demokratine šalimi“.

„Kinija nori būti pasaulinės politinės sistemos dalis ir galiausiai bus pasirengusi priimti tarptautines taisykles“, – sakė tibetiečių dvasinis lyderis, kuris interviu davė anglų kalba.

„Man nėra susidaręs įspūdis, kad šiuo metu tai pasakytina apie Rusiją, taip pat apie prezidentą Putiną“, – pridūrė Dalai Lama.

„Mes pripratome (prie fakto), kad Berlyno siena griuvo“, - sakė Tibeto dvasinis lyderis, omenyje turėdamas komunistinio bloko subyrėjimą prieš 25 metus.

„Dabar, atrodo, kad prezidentas Putinas nori ją atstatyti. Bet jis kenkia savo šaliai taip darydamas. Izoliacija - tai savižudybė Rusijai“, - sakė jis.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.