aA
Netrukus gali išsipildyti šokoladų mėgėjų svajonė: didžiausia pasaulyje šokolado gamintoja "Barry Callebaut" kuria šokolado rūšį, kuris bus ne tik skanesnis, bet ir padės apsisaugoti nuo širdies ligų.
šokoladas
© Corbis
Įmonės paslaptis - vaisiuose ir daržovėse randamas specialus elementas polifenolis, kuris šokolado gaminimo proceso metu dažnai yra sunaikinamas. Ši medžiaga gali padėti išvengti vėžio ir širdies bei kraujagyslių ligų. Bandymai jau patvirtino, kad ji pagerina atmintį ir sugebėjimą mokytis.

"Pradėti šį projektą mus paskatino vadinamasis prancūzų paradoksas. Prancūzijos pietuose gyvenantys žmonės gyvena ilgiau, nepaisant to, kad jie geria daug raudono vyno ir valgo riebų sūrį", - sakė "Barry Callebaut" tyrimams vadovaujantis Dirkas Poelmanas.

D. Poelmano teigimu, polifenolio juodajame šokolade yra dvigubai daugiau nei raudoname vyne ir keturiskart daugiau nei žaliojoje arbatoje.

Įmonė "Barry Callebaut" įsteigta 1996 metais, sujungus "Callebaut" ir jos pagrindinę varžovę - prancūzų kompaniją "Barry".

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.