aA
Rugsėjo 6 d., 9.16 val., spec. tarnyboms pranešta apie didelę avariją kelyje Kaunas-Suvalkai, prie pasienio. Suniokotame lengvajame automobilyje prispausti žmonės.
Pasienyje su Lenkija vilkikas sutraiškė Belgijoje gyvenančių lietuvių automobilį
© DELFI

Pasak gelbėtojų, tarp dviejų vilkikų buvo suspaustas lengvasis automobilis. Po to į juos trenkėsi dar dvi mašinos.

Ugniagesiai iš sumaitoto lengvojo automobilio ištraukė ir medikams perdavė du žmones.

Apie 11.30 val. keliu į Lenkijos pusę buvo praleidžiami tik sunkvežimiai, lengvieji automobiliai buvo nukreipiami aplinkkeliu.

Pasak Marijampolės apskrities policijos pareigūnų, į avariją pateko net penki automobiliai: du vilkikai, sunkvežimis ir du lengvieji. Vienas iš lengvųjų automobilių apgadintas nesmarkiai, o iš "Citroen" gelbėtojai ištraukė vyrą ir moterį. Žmonės sužaloti, tačiau gyvybėms pavojaus nėra.

Pirminiais duomenimis, avarijos kaltininkas - baltarusių vilkiko vairuotojas.

Pareigūnai aiškinasi avarijos aplinkybes. Pagal vieną versiją, "Citroen" Naujienėlės kaime, ties degaline, sustojo - vairuotojas praleidinėjo priešpriešiais važiuojančias mašinas ir laukė galimybės pasukti į kairę. Tuo metu į "Citroen" rėžėsi vilkikas, vairuojamas Baltarusijos piliečio. Pagal kitą versiją, "Citroen" buvo priverstas sustoti, nes eismui kliudė prieš jį ta pačią kryptimi važiavęs "VW Golf", kurio vairuotojas elgėsi keistai, it apsvaigęs.

Po to į susidūrusias mašinas trenkėsi dar keli automobiliai. Iš viso į avariją pateko penkios mašinos: du lengvieji, du vilkikai ir sunkvežimis.

Sužaloti "Citroen" buvę žmonės: Belgijoje gyvenantys Lietuvos piliečiai - 1968 m. gim. vyras ir jo žmona, gim. 1974 m. Sužeistųjų būklė stabili, pasak medikų, gyvybei pavojaus nėra.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.