aA
Penktadienį F-15 naikintuvo pilotai pastebėjo lėktuvą, kuris neatsiliepia į signalus. Lėktuvas buvo sekamas, tačiau vėliau sudužo Jamaikos pakrantėje - praneša CNN.
Amerikoje sudužo lėktuvas, kuris nereagavo į signalus
© Stopkadras

Per apšalusius sekamo lėktuvo langus matėsi susmukęs orlaivio pilotas, pranešė Šiaurės Amerikos oro erdvės gynybos komandos (NORAD) pareigūnas.

Šaltinių teigimu, lėktuve galėjo būti vienas ar du žmonės, tačiau tikslus skaičius nėra patvirtintas.

Amerikos pareigūnai nemano, kad lėktuvas kelia grėsmę saugumui. Anot jų, pilotas ir keleiviai galėjo būti neveiksnūs.

Atrodo, kad nereaguojančiame lėktuve yra du pilotai, CNN sakė federalinės aviacijos šaltinis.

Anot šaltinio, remiantis skaičiavimais lėktuvui kuro turėjo pritrūkti 2 val. nakties Amerikos laiku (Lietuvos laiku 9 val. ryto).

JAV kariuomenė pasiuntė porą reaktyvinių naikintuvų, kad sektų neatsakantį lėktuvą, tačiau jie persekiojimą nutraukė likus 12 mylių iki Kubos oro erdvės, sakė NORAD atstovai. Persekiojamas lėktuvas buvo maždaug 25 000 pėdų aukštyje.

Lėktuvas priklausė Naples oro uostui Floridoje. Vykdomasis Naples oro uosto direktorius Tedas Soliday CNN sakė, kad jis nežino, kiek orlaivyje buvo keleivių, tačiau lėktuvas buvo šešių vietų. Manoma, kad lėktuvui galėjo pritrūkti degalų.

Du F-15 naikintuvai su nekontroliuojamu lėktuvu skrido iki Floridos. Lėktuvo langai, anot NORAD atstovo, buvo užšalę ir buvo nežinoma, kiek degalų orlaiviui liko.

NORAD susisiekė su Kubos pareigūnais per Amerikos Pakrantės Apsaugą.

Mažytis Socata TBM-700 verslo ir pagalbinis lėktuvas išvyko iš Ročesterio, Niujorko valstijoje, ir turėjo nusileisti Naples oro uoste, sakė NORAD atstovas. Tačiau lėktuvo keleiviai neatsakė į jokius bandymus susisiekti.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.