aA
Prezidentei Daliai Grybauskaite grąžinus į darbą laikinai nušalintą prokurorą Darių Valį, Seimo Antikorupcijos komisijos pirmininkas Vitalijus Gailius tvirtina, kad prezidentė buvo suklaidinta.
V. Gailius: prezidentė buvo suklaidinta
© DELFI / Valdas Kopūstas

Pasak jo, teismo sprendimas nutraukti ikiteisminį tyrimą dėl D. Valio sukeltos avarijos, jam susitaikius su nukentėjusiąja, nėra įsiteisėjęs ir dar gali būti skundžiamas.

„Teismo sprendimas nėra išteisinantis prokurorą. Teismo sprendime nurodoma, kad jam yra paskirta baudžiamojo poveikio priemonė – įmoka į nukentėjusiųjų fondą. Tai jau nesisieja su nepriekaištinga reputacija. Be to, šiandien dar yra nepasibaigęs teismo nutarties patvirtinti prokuroro nutarimą susitaikyti Valiui su nukentėjusiąja apskundimo terminas, ir ši nutartis gali būti apskųsta“, - laidoje „Aktualioji valanda“ ketvirtadienį kalbėjo V. Gailius.

Pasak jo, negalima žinoti, kokį sprendimą Apeliacinis teismas priims, tačiau jeigu jis nutartų atnaujinti procesą, D. Valys ir vėl turėtų būti nušalintas nuo generalinio prokuroro pareigų.

„Esu įsitikinęs, kad prezidentė buvo suklaidinta, jai nebuvo pateikta visa turima informacija, o šią nepilną informaciją jai pateikė Valys, taip diskredituodamas Prezidento instituciją. (...) Jis (D. Valys – red.) tuoj po priimto teismo sprendimo bėgo į Prezidentūrą ir bandė pateikti tai kaip įvykusį faktą, nuslėpdamas elementarų dalyką, kad šitas teismo sprendimas gali būti skundžiamas ir jis nėra įsiteisėjęs“, - teigė V. Gailius.

D. Valys, būdamas blaivus, avariją sukėlė 2011 metais, kai partrenkė per nereguliuojamą pėsčiųjų perėją ėjusią 58-erių moterį, kuriai po apžiūros nustatyti abiejų blauzdų sumušimai.

Visą laidos „Aktualioji valanda“ įrašą klausykite čia.

Žinių radijas