aA
Šokiruojančiame vaizdo įraše nufilmuota, kaip vienas Libijos lėktuvas praranda kontrolę ir sudūžta gyvenamajame rajone.
Užfiksuotas momentas, kaip lėktuvas rėžiasi į gyvenamąjį pastatą
© Stopkadras

Manoma, kad šios šiurpios katastrofos metu Tobruko mieste, kuris įsikūręs prie Viduržemio jūros, maždaug už valandos skrydžio nuo sostinės Tripolio, žuvo trys žmonės, o dar devyni buvo sužeisti, rašo dailymail.co.uk.

Vaizdo įraše, kurį nufilmavo išsigandęs liudininkas, matyti, kaip lėktuvas krinta žemyn ir ore pradeda suktis.

Po kelių sekundžių orlaivis nosimi sminga į vieną pastatą ir sukelia didžiulį sprogimą, po kurio visą kvartalą užtemdo tiršti juodi dūmai. Per šią katastrofą žuvo pilotas ir du gyventojai.

ABC praneša, kad mažiau kaip už vieno kilometro nuo tos vietos, kur sudužo lėktuvas, įsikūrusi naujoji Libijos parlamento būstinė. Lėktuvas nukrito itin tankiai gyvenamoje miesto dalyje.

Orlaivis priklausė pasenusioms Libijos oro pajėgoms ir sudužo per atminimo renginį, skirtą pilotui, kuris žuvo per kitą aviakatastrofą.

Pastarasis pilotas žuvo praėjusią savaitę rytiniame Baidos mieste, ir kariuomenė jo atminimui buvo surengusi specialią ceremoniją.

Antradienį, beveik visai prieš pat tragediją, vienas britų pasiuntinys apsilankė Libijos parlamente, kad parodytų solidarumą su pajėgomis, kurios praėjusį mėnesį atkovojo Tripolio miestą.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.