aA
Su jauna mergina Vilniaus prostitučių mėgstamame rajone susipažinęs ir naują pažįstamą šampano išgerti pakvietęs vilnietis šią atsitiktinę pažintį prisimins dar ilgai.
Vilniečio pažintis su gatvės prostitute: geriau už bučinį 100 Lt būčiau nemokėjęs
© DELFI

Sumuštas ir be pinigų. Su tokia realybe susidūrė vilnietis Aleksandras M., po linksmybių su draugais vieną vakarą atsidūręs sostinės Stoties rajone – Sodų gatvėje susipažinęs su mergina vyras nė nenutuokė, kad šios pažinties aplinkybes sužinos ne tik jo šeimos nariai, bet ir policijos pareigūnai bei teisėjai.

Vilniaus apygardos teismas antradienį išnagrinėjo net 7 kartus teistos vilnietės Violetos Kalenkovič baudžiamąją bylą – dėl vagystės ir narkotinių medžiagų laikymo bei platinimo teista 32 metų moteris buvo nuteista ir 8 kartą. Šįkart – už sukčiavimą, užvaldant Aleksandro M. turtą.

Bylos duomenimis nustatyta, kad prostitucija užsiimanti V. Kalenkovič vieną vakarą prie Stoties susipažino su nuo alkoholio apsvaigusiu Aleksandru M.

Atsitiktinė pažintis vyrą apakino – jis pasisiūlė merginą pavaišinti šampanu.

Kadangi grynųjų pinigų su savimi neturėjo, vyras pasiūlė merginai nueiti iki artimiausio bankomato – čia jis nusiėmė 200 Lt. V. Kalenkovič tuo metu nenuleido akių – stebėjo, kokį slaptažodį įdėjęs kortelę surinko Aleksandras M.

Įsidėmėjusi keturis skaičius mergina jau žinojo, ką veiks toliau.

Kai su Aleksandru M. mergina prisėdo išgerti šampano, vyras netikėtai pajuto smūgį į galvą.

„Prisimenu, kad nukritau ant žemės, dar girdėjau, kaip su kažkokiu vyriškiu kalba mergina, su kuria neseniai buvau susipažinęs – užpuolikas mane prispaudė prie žemės, o paskui kažkas iš striukės kišenės ištraukė mokėjimo kortelę, 200 Lt grynais ir mobiliojo ryšio telefono aparatą“, – policijai sakė Aleksandras M.

Vyro teigimu, užpuolikas su mergina netrukus pasišalino, jis net nesugebėjo įsidėmėti vyro veido.

„Kartu dingo ir mergina, su kuria gėrėme šampaną“, – Aleksandras M. sakė, kad po kelių dienų patikrinęs savo banko sąskaitą, pamatė, jog bankomate Sodų g. buvo išgryninta 2 600 Lt.

Išaiškinti, kas ištuštino vyriškio sąskaitą, pareigūnams nebuvo sudėtinga – peržiūrėję vaizdo įrašą jie pamatė gerai pažįstamą merginą. Ji dažnai vaikštinėja Stoties rajone.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukta V. Kalenkovič prisipažino, kad bankomate per kelis kartus nuėmė Aleksandro M. pinigus – mergina sakė, kad įsidėmėjo banko kortelės slaptažodį. Mergina neslėpė, kad būtų nuėmusi ir daugiau pinigų, tačiau esą kortelė jau buvo tuščia.

V. Kalenkovič neslėpė, kad atsitiktinai susipažino su Aleksandru M., šis jai pasiūlė išgerti šampano.

„Kai gėrėme, vyras paprašė leisti mane pabučiuoti, už tai pažadėjo duoti 100 Lt, – pasakojo V. Kalenkovič. – Aš sutikau, paėmiau pinigus – traukiant juos iš kišenės, vyrui iškrito mokėjimo kortelė, kurią pakėliau, bet tuo metu staiga iš už nugaros prie to vyriškio pribėgo nepažįstamas vaikinas, kuris nukentėjusiajam smogė per galvą. Jis pargriuvo, o aš išsigandusi pabėgau.“

Mergina sakė, kad su savimi paėmė ir banko kortelę. „Paskui susigundžiau išgryninti pinigus, juos išleidau asmeninėms reikmėms“, – prisipažino V. Kalenkovič.

Tačiau iš Aleksandro M. pasisavintus pinigus moteriai teks grąžinti, nusprendė teismas. Maža to, toks nuotykis su nepažįstamuoju V. Kalenkovič kainavo laisvę – teismas nutarė, kad ji už grotų turi praleisti vienerius metus ir mėnėsį.

Bet nuteistoji įsitikinusi, kad ši bausmė – per griežta ir teismo prašė bausmę sumažinti bent trečdaliu: esą pripažino kaltę, o jos byloje įrodymas buvo atliktas sutrumpinta tvarka. Tiesa, savo pozicijos mergina į posėdžių salę neatvyko išsakyti, todėl teisėjų kolegijai teko tik pasikliauti jos trumpo skundo pagarsinimu.

Baudžiamojoje byloje valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras Benediktas Leišys sako, kad V. Kalenkovič skundas nepagrįstas, o bausmė jai parinkta teisinga.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.