aA
Vilniaus apygardos teismas ketvirtadienį paliko galioti nuosprendį, kuriuo kaltu dėl Zarasų prokurorės Rėdos Grašienės rankos sužalojimo pripažintas Vilniaus policijos kriminalistas Rozvaldas Butkus. Šiemet vasario 15 dieną Ukmergės rajono apylinkės teismas Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuotų nusikaltimų tyrimo tarnybos tyrėją Rozvaldą Butkų pripažino kaltu dėl nesunkaus sveikatos sutrikdymo dėl neatsargumo.
Teismas
Teismas
© ELTA
Taip teismai išsprendė pernai vasarą tarp policininko ir prokurorės kilusį konfliktą.

Bylos duomenimis, liepos 28 d. nuo alkoholio apsvaigęs R.Butkus atlydėjo į apklausą Zarasų prokuratūroje savo giminaitį. Policininkas įvykio metu buvo ne tarnyboje, jis atostogavo ir buvo atvykęs pas Zarasuose gyvenantį savo giminaitį. Policininko giminaičiui buvo pareikšti įtarimai dėl nusikaltimo.

Bylos duomenimis, prie Zarasų rajono apylinkės prokuratūros pastato tarp R.Butkaus ir R.Grašienės kilo konfliktas. R.Butkus mėgino jėga patekti į savo automobilį ir taip išvengti sulaikymo. Tuo tarpu policininkas aiškina, kad tik norėjo per langą paimti dokumentus.

Grumtynių metu prokurorei skilo rankos kaulas, o policininko veide buvo padaryta 20 įbrėžimų prokurorės nagais.

Dėl šio įvykio Vilniaus apygardos prokuratūra atliko ikiteisminį tyrimą. R.Butkui buvo pareikšti įtarimai dėl kaltinamojo akto pagrobimo, prokurorės nesunkaus sveikatos sutrikdymo ir trukdymo Zarasų prokurorams atlikti savo pareigas. Vėliau teismas R.Butkų pripažino kaltu tik dėl sveikatos sutrikdymo ir įpareigojo nuteistąjį atsiprašyti prokurorės R.Grašienės.

Vilniaus apygardos teismo posėdyje ketvirtadienį buvo nagrinėjamas R.Butkaus advokato Osvaldo Martinkaus skundas. Juo advokatas prašė išteisinti jo ginamąjį.

To paties prašė ir R.Butkus. "Nesijaučiu kaltas, jokio nusikaltimo nepadariau", - sakė jis teismui.

Tačiau teisėjų kolegija advokato skundą atmetė ir paliko galioti Ukmergės rajono apylinkės teismo nuosprendį, manydama, kad jis yra teisingas ir pagrįstas. Tačiau teisėjai pažymėjo, kad R.Butkus privataus kaltinimo tvarka gali kreiptis į teismą dėl prokurorės jo veide padarytų įdrėskimų.

Po nutarties paskelbimo R.Butkus sakė žurnalistams, kad toliau ieškos teisingumo Aukščiausiajame Teisme ir rašys kasacinį skundą.

Dėl incidento R.Butkus kurį laiką buvo nuo tarnybos nušalintas, tačiau vėliau vėl grįžo į darbą. ONTT tyrėju jis dirba ir dabar.

Valstybės kaltintojas, Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras teismui pateikė medžiagą iš policijos nuovados, esą R.Butkus nesilaiko kardomosios priemonės.

Teismas yra įpreigojęs nuteistąjį registruotis policijoje. Pasak advokato, svarbias bylas tiriantis R.Butkus "dėl darbo pobūdžio negali nuvykti į kitą miesto galą ir atsižymėti".

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.