aA
Per skaudžiausią pastarųjų keturių dešimtmečių traukinio avariją Japonijoje žuvusių žmonių skaičius ketvirtadienį padidėjo iki 106, kai buvo aptikti dar devynių aukų kūnus, pranešė ugniagesių departamentas. Gelbėtojai, tebeieškantys žuvusiųjų labiausiai sumaitotose traukinio nuolaužose, ketvirtadienį ryte aptiko penkių vyrų ir keturių moterų kūnus, sakė ugniagesių departamento atstovas vakariniame Amagasakio mieste.
Traukinio katastrofa Japonijoje
Traukinio katastrofa Japonijoje
© Reuters/Scanpix
Pareigūnas informavo, kad oficialiai patvirtinta 59 vyrų ir 47 moterų žūtis. Pasak departamento atstovo, gelbėjimo operacijos bus tęsiamos, kol nebeliks vilčių aptikti per pirmadienio avariją galėjusių likti gyvų žmonių. Per avariją taipogi sužeista apie 450 žmonių.

Policija ketvirtadienį pranešė, kad, kaip manoma, buvo aptiktas 23 metų priemiestinio traukinio mašinisto kūnas.

Mašinistas nebuvo labai patyręs, jis dirbo tik apie 11 mėnesių. Kompanija, kuriai jis dirbo, teigia, jog anksčiau jis dukart gavo papeikimą.

Manoma, kad ši katastrofa, per kurią sausakimšas traukinys netoli Osakos miesto nušoko nuo bėgių ir rėžėsi į gyvenamąjį namą, galėjo įvykti dėl to, kad traukinys važiavo per dideliu greičiu, - jis vėlavo, nes mašinistas buvo pravažiavęs vieną stotelę ir turėjo į ją grįžti.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.