aA
Europos Komisijai antradienį teko paprakaituoti, kai paaiškėjo, kad atnaujintoje šios Bendrijos vykdomosios institucijos buveinėje Briuselyje buvo įrengtos dvi saunos, iš kurių viena skirta išimtinai 25 bloko komisarų reikmėms.
Komisijos atstovė žiniasklaidai Francoise Le Bail kaip įmanydama stengėsi įrodyti, kad tai - jokia ištaiga, ir tikino, jog Komisija tiesiog stengiasi, kad jos darbuotojai iš Švedijos ir Suomijos jaustųsi kaip namie.

Laikinoje Komisijos buveinėje, įsikūrusioje Breydelio rūmuose, saunos buvo įrengtos 1995 metais, kai į bloką įsijungė minėtos Skandinavijos šalys.

"Tai plėtros padarinys, - kasdienėje trumpoje spaudos konferencijoje teigė F.Le Bail. - Po plėtros norėdami svetingai priimti mūsų draugus šiauriečius čia įrengėme sauną, o dabar šią tradiciją pratęsime ir Berlemone".

Atgal į atnaujintą žvaigždės formos pastatą Berlemone, iš kurio Europos Komisija buvo priversta išsikelti 1991 metais radus jame asbesto, komisarai ir kiti jos darbuotojai grįžo praėjusiais metais.

ES vykdomosios institucijos buveinės Belgijoje remontas užtruko keleriais metais ilgiau negu buvo numatyta ir dešimtimis milijonų eurų viršijo skirtą biudžetą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.