aA
Rusijos prezidento patarėjas neatmeta galimybės, kad kai kurios prezidento pranešimo Federaliniam Susirinkimui nuostatos gali turėti įtakos teismo sprendimui buvusio naftos kompanijos "Jukos" vadovo Michailo Chodorkovskio ir stambaus akcininko Platono Lebedevo byloje. "Sprendžiant iš pranešimo, jeigu teismas bus nepriklausomas nuo vykdomosios valdžios institucijų, gali būti priimtas teisingas ir pamatuotas sprendimas, išlaisvinantis du teisiamuosius", - antradienį žurnalistams pareiškė patarėjas ekonomikos klausimais Andrejus Ilarionovas.
M.Chodorkovskis ir P.Lebedevas
M.Chodorkovskis ir P.Lebedevas
© Reuters/Scanpix
A.Ilarionovas pažymėjo, kad nuo mokesčių terorizmo pastaraisiais metais nukentėjo būtent kompanija "Jukos" ir jos savininkai.

"Žodžiai apie mokesčių terorizmą (pranešimo tekste) buvo taikomi būtent kompanijai "Jukos", kažin ar kuri nors kita kompanija galėjo būti turima omenyje kalbant apie "mokesčių terorizmą", išskyrus "Jukos"", - sakė jis.

Atsakydamas į klausimą, ar tikisi, kad teismas nuspręs paleisti "Jukos" vadovus, prezidento patarėjas sakė: "Pažiūrėsime rytoj".

Trečiadienį teismas turi paskelbti nuosprendį M.Chodorkovskio ir P.Lebedevo byloje.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.