aA
Lietuvos ir Latvijos ambasadoriai Baltarusijoje Jonas Paslauskas ir Maira Mora pirmadienį Minsko kalėjime aplankė Baltarusijos opozicijos veikėją, buvusį savo šalies ambasadorių Rygoje Michailą Mariničių, kuris po neseniai patirto insulto gydomas kalėjimo ligoninėje.
Kalėjimas, vienutė, areštas
© ELTA
Abu ambasadoriai įsitikino, kad kalinys patenkintas jam teikiama medicinos pagalba ir priežiūra, yra gana geros fizinės formos ir ketina apskųsti Aukščiausiajame Teisme jam paskelbtą nuosprendį.

Ambasadoriai pasveikino M.Mariničių, kurį Danijos europinis judėjimas išrinko "Metų žmogumi", ir pranešė, kad balandžio pabaigoje jo byla bus įtraukta į Europos Tarybos dienotvarkę.

M.Mariničius padėkojo Latvijos prezidentei Vairai Vykei-Freibergai už praėjusiųjų metų pabaigoje iš jos gautą laišką, kuriame solidarizuojamasi su juo ir jo šeima.

Lietuvos ir Latvijuos ambasadoriai padėkojo Baltarusijos užsienio reikalų ministerijai ir Laisvės atėmimo vietų valdybai už galimybę aplankyti kalėjime buvusį diplomatą ir tuo pat metu pabrėžė, kad ne tik šių Baltijos šalių, bet ir kitų Europos Sąjungos valstybių ambasados Minske atidžiai domisi M.Mariničiaus gyvenimo kalėjime sąlygomis ir jo sveikatos būkle.

Tai jau antras kartas, kai Baltarusijos opozicionierių aplanko ES šalių ambasadoriai.

2004 metų gruodžio 30 dieną buvęs Baltarusijos ekonominių ryšių ministras ir ambasadorius Latvijoje M.Mariničius, kėlęs savo kandidatūrą 2001 metų prezidento rinkimuose, buvo nuteistas kalėti penkerius metus už biuro technikos pagrobimą.

BNS
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.