aA
TV3 Žinių teigimu, legendinio krepšininko Arvydo Sabonio ir buvusio Neringos mero, o dabar Seimo nario Stasio Mikelio nekilnojamasis turtas aplinkosaugininkams sukėlė įtarimų. Aplinkos ministerija tiria, kaip draustinyje, ant Kuršių marių kranto, galėjo išdygti prabangūs A.Sabonio kotedžai ir S.Mikeliui priklausantys statiniai.
Arvydas Sabonis
Arvydas Sabonis
© ELTA
Detaliajame plane buvo teigiama, kad vietovė, kurioje išdygo poilsio namams “Ąžuolynas” priklausantys statiniai, turėtų tapti patogiu užutėkiu jachtininkams su jachtų klubu, viešbučiu ir kavinuke. Vėliau poilsio namai, kurių daugumą akcijų turi S.Mikelis ir jo artimieji, statinius perpardavė, todėl surasti tikrąjį pažeidėją sudėtinga.

A. Saboniui priklausantys kotedžai turėjo tapti nedideliais namukais jachtininkams, tačiau dabar ant kotedžų kabo skelbimas, jog pastatai parduodami.

Tikėtina, kad jei ne tokie planai, leidimas statyboms būtų vargiai išduotas.

Vandens turizmo plėtra prisidengia ne vienas prabangių pastatų Kuršių nerijoje savininkas.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.