aA
Vyriausybė po 5 tūkst. litų magams Dianai ir Arvydui Gaičiūnams skyrė iš Vyriausybės rezervo lėšų kaip paramą sportui. Taip tvirtinama Ministro Pirmininko Algirdo Brazausko atsakyme Seimo nariams konservatoriams.
Lede užsišaldę magai Diana ir Arvydas Gaičiūnai - karikatūra
Lede užsišaldę magai Diana ir Arvydas Gaičiūnai - karikatūra
© DELFI
"Vyriausybė, įvertinusi pasaulio rekordo siekusių A.Gaičiūno ir D.Gaičiūnaitės pasiektus žmogaus fizinių galimybių bei ištvermės išbandymo rezultatus, skyrė šiems asmenims pinigines premijas už parodytą valią ir ryžtą dalyvaujant projekte "Užsišaldę lede", - teigiama premjero rašte.

Tėvynės sąjungos frakcijos nariai Jurgis Razma ir Rimantas Dagys prieš kelias savaites kreipėsi į premjerą dėl Vyriausybės rezervo lėšų naudojimo. Pagal įstatymą Vyriausybės rezervo lėšos naudojamos ekstremalių situacijų padariniams likviduoti, įsipareigojimams, susijusiems su dalyvavimu tarptautinėse operacijose, bei kitoms reikmėms pagal Vyriausybės nustatytus prioritetus. Todėl parlamentarams kilo abejonių, kuo remiantis magams skirtos premijos.

Premjero atsakyme parlamentarams nurodoma, jog Vyriausybės prioritetai naudojant Vyriausybės rezervo lėšas yra nustatyti atskiru 2005 m. sausio 13 d. nutarimu, tarp kurių yra ir parama sportui.

ELTA primena, kad "DiArchy" magijos teatro magai D.ir A.Gaičiūnai maždaug 1,5 kvadratinio metro patalpoje iš ledo luitų išbuvo 63 val. 31 min. 15 sek. Jie beveik dviem valandomis pagerino garsaus iliuzionisto Davido Blaine'o, kuris 2000 metais Niujorke lede išbuvo 61 val. 40 min. ir 15 sek., rekordą.

A.Brazauskas teigė gavęs daug piliečių, žiniasklaidos priemonių ir kai kurių sportininkų rekomendacijų apdovanoti magus, šios premijos, jo vertinimu, ne tokios jau didelės.

Kai kurių sporto šakų atstovai teigė nesuprantantys, ką bendro turi magija su sportu, ir skundėsi negaunantys tokios paramos.

J.Razma ir R.Dagys taip pat išreiškė pageidavimą ateityje skiriant pinigus iš Vyriausybės rezervo lėšų kiekvienu atveju nurodyti konkretų prioritetą, kad Seimo nariams netektų svarstyti, ar Vyriausybė, skirstydama lėšas, nepažeidžia įstatymų.

Konkretūs prioritetai, kaip teigiame atsakyme, yra nurodomi atitinkamos institucijos lydraštyje, kurie svarstomi Vyriausybės posėdyje kartu su projektu dėl lėšų skyrimo.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.