aA
Mažiausiai 39 angliakasiai, buvę vandens užlietoje kasykloje, ištraukti gyvi pirmadienį Kinijoje. Gelbėjimo operacija truko visą dieną ir naktį, bet dar maždaug tiek žmonių liko požemyje.
Kinų angliakasys
Kinų angliakasys.
© Reuters/Scanpix
"Išgelbėtieji kalnakasiai dabar visi yra ligoninėje. Nežinome, kaip laikosi likusieji, bet gelbėjimo operacija tęsiasi", - sakė Dziaochės miesto informacijos tarnybos atstovas.

Pasak jo, sekmadienio potvynio apsemtos Tengdos kasyklos požemyje tebėra apie 30 angliakasių. Išgelbėtieji buvo gerokai nusilpę, bet išvengė sužeidimų.

Kinijos kasyklos visame pasaulyje garsėja nesaugumu. Per tris pirmuosius šių metų mėnesius nuo sprogimų, potvynių ir kitokių nelaimių žuvo 1113 kalnakasių.

Dzilino provincijos Dziaochės rajone esančioje kasykloje žmonės atsidūrė spąstuose, kai vanduo užpylė gretimą, už kelių šimtų metrų nuo jų esančią šachtą. Kodėl taip atsitiko, nežinoma, pasakojama, kad tuo metu buvo išsijungusi elektra kasykloje.

Vyriausybė pažadėjo skirti 3 mlrd. juanių (beveik 1 mlrd. litų) kasyklų saugumui pagerinti, bet šią problemą išspręsti sunku, nes šaliai labai reikia akmens anglių, kurios užtikrina du trečdalius šalies energijos paklausos.

Šeštadienį vakare žuvo aštuoni kalnakasiai, keturi laikomi dingusiais be žinios. Kilo gaisras vienoje Chenanio provincijos šachtų. Pasak "Xinhua", Fušunio kasykloje užsidegė anglių kombainas.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.