aA
Seimo Liberalų demokratų frakcijos seniūnas Valentinas Mazuronis įsitikinęs, kad valdančioji dauguma yra nestabili todėl, kad postus partijos pasidalinusios netolygiai. Pasak jo, todėl esą bet kuriuo momentu situacija gali keistis.
Valentinas Mazuronis
Valentinas Mazuronis
© ELTA (V.Kopūsto nuotr.)
"Situacija sudėtinga vien dėl to, jog socialdemokratai ir socialliberalai turi daug daugiau galių vykdomojoje valdžioje ir Seimo vadovybėje, negu turi vietų Seime lyginant su Darbo partija", - pirmadienį "Žinių radijo" laidai "Opozicija" kalbėjo V.Mazuronis.

Pasak liberaldemokrato, antroji valdančiųjų nesutarimų priežastis yra skirtingi požiūriai į esamą situaciją. "Jeigu socialdemokratams ir Premjerui esama situacija yra tenkintina ir jie ėjo į rinkimus sakydami, kad viskas tvarkoje, tai Darbo partijai turėtų norėtis daug greitesnių, ryžtingesnių žingsnių, permainų, keičiančių Lietuvos žmonių gyvenimą", - sakė V.Mazuronis.

Parlamentaro teigimu, tokia susidariusi padėtis buvo viena Liberalų demokratų ir Darbo partijos frakcijų susitikimo penktadienį priežasčių. Tačiau V. Mazuronis nepripažino, jog su ūkio ministru Viktoru Uspaskichu buvo tariamasi dėl galimų valdančiosios koalicijos pasikeitimų.

"Susitikimas galbūt įvyko todėl, kad situacija Seime ir valdančioje daugumoje tokia, kad gali keistis bet kuriuo momentu. Tačiau to susitikimo labai nesureikšminčiau. Nebuvo jokių konkrečių kalbų, susitarimų ar kitų dalykų. Tikrai nežinau, ar ponas V.Uspaskichas skaičiuoja, bet manau, kad taip", - kalbėjo liberaldemokratas.

Jo manymu, nesutarimas mokesčių reformos klausimais su koalicijos partneriais nebuvo finansų ministro Algirdo Butkevičiaus atsistatydinimo priežastis, o tik "paskutinis lašas jo kantrybės taurėje". V.Mazuronio įsitikinimu, ministras pajuto, kad negalės imtis atsakomybės už valstybės finansus, o privalės vykdyti kažkieno valią.

Nesutarimų mokesčių klausimais fone jam atrodo "keista" ir Ministro Pirmininko Algirdo Brazausko pasirinkta atostogų data. "Man labai keistas Premjero išvažiavimas atostogauti. Tuo metu, kada Seimui pateiktas, koalicijos teigimu, pagrindinis klausimas - mokesčių reforma, Premjeras lyg niekur nieko išvažiuoja atostogauti, tarsi pasakydamas: "na ir pasiuskit su tom savo problemom", - teigė V.Mazuronis.

Jo manymu, teorinės galimybės valdančiajai koalicijai yra dvi. Pagal pirmąją, liberaldemokrato žodžiais, prasistumdymas bus suvaldytas ir liks status quo. Tačiau šią galimybę jis vertina kaip menkai tikėtiną "stagnacinę ramybės situaciją" ir realesne vadina pasikeitimus koalicijoje. "Man atrodo, kad yra klausimas tik kada ir kaip. Prielaidos, kad šitas junginys keistųsi, man atrodo, yra", - sakė V.Mazuronis.

ELTA
Kopijuoti, platinti, skelbti agentūros ELTA informacijas ir fotoinformacijas be raštiško agentūros ELTA sutikimo draudžiama.