aA
Politikai šį savaitgalį sodino medelius ir tvarkė savo rinkimų apygardų aplinką, tik socialdemokratai išvengė miško darbų. Šaltą šeštadienį jie posėdžiavo. Medžiais bus įamžinta ne tik narystė Europos Sąjungoje, bet ir žuvusiųjų Afganistane atminimas.
Sodinti "Europos miško" tradiciškai buvo pakviesti visi aukščiausi šalies politikai. Tačiau šįmet valdžia ne taip aktyviai dalyvavo sodinant mišką. Prezidentas Valdas Adamkus greičiausiai ilsėjosi po užsienio susitikimų maratono, o socialdemokratų vadovai premjeras Algirdas Brazauskas, Seimo vicepirmininkas Česlovas Juršėnas posėdžiavo partijos taryboje.

Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas "Europos mišką" "iškeitė" į Naujosios sąjungos surengtą talką Vilniaus Fabijoniškių mikrorajone, socialinės apsaugos ir darbo ministrė Vilija Blinkevičiūtė tuo metu taip pat dalyvavo talkoje, tik kitame mikrorajone - Šeškinėje.

Alytuje, šalia Švč. Mergelės Marijos Krikščionių Pagalbos bažnyčios, pasodintas ąžuoliukų parkas skirtas žuvusiems Afganistane lietuviams atminti.

Plačiau apie tai skaitykite "Lietuvos žiniose"