aA
Siera Leonės prezidentas Ernestas Bai Koroma dėl Ebolos viruso protrūkio šalyje įvedė nepaprastąją padėtį, leidžiančią saugumo pajėgoms izoliuoti ligos paveiktus regionus, informuoja "Reuters".
Dėl mirtino viruso protrūkio skelbia nepaprastąją padėtį
© Reuters/Scanpix

Trečiadienio vakarą tokių pačių priemonių ėmėsi ir kaimyninė Liberija. E. B. Koroma dėl Ebolos protrūkio taip pat atšaukė planuotą vizitą į JAV, kur kitą savaitę vyks JAV ir Afrikos šalių viršūnių susitikimas.

Vietoje to Siera Leonės prezidentas penktadienį vyks į Gvinėjoje rengiamą nepaprastąjį pasitarimą dėl epidemijos protrūkio suvaldymo.

Nepaprastoji padėtis Siera Leonėje turėtų trukti nuo 60 iki 90 dienų, jos metu policija ir saugumo pajėgos ribos gyventojų judėjimą Ebolos paveiktuose regionuose, taip pat užtikrins netrukdomą sveikatos organizacijų pareigūnų darbą.

Pastaruoju metu atokiose Siera Leonės bendruomenėse smarkiai išaugo medikų užpuolimo atvejų. Izoliuotuose regionuose taip pat bus vykdomos priverstinės gyvenamųjų patalpų kratos, ieškant mirtinu virusu užsikrėtusių asmenų.

Pranešama, kad netoli sostinės Fritauno esančiame Lungi tarptautiniame oro uoste nuo šiol bus taikoma "nauja atvykimo ir išvykimo tvarka", kuri kol kas nedetalizuojama.

Mirtinai pavojingas Ebolos virusas Siera Leonėje, Gvinėjoje ir Liberijoje jau nusinešė 672 gyvybes.

ELTA
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.