aA
Kauno meras Vytautas Šustauskas kandidato į Seimo narius anketoje nuslėpė, kad 1972 m. teismo buvo pripažintas kaltu padaręs sunkų nusikaltimą prieš asmenį. Apie tai rašo dienraštis "Lietuvos aidas".
"Lietuvo aido" redakcija turi anketą, kurioje V.Šustauskas grafoje "Ar buvote kada nors patrauktas baudžiamojon atsakomybėn, jei buvote, kada ir už ką", prisipažino buvęs teistas.

Kauno meras teistas ne Lietuvoje: atitarnavęs sovietinėje armijoje, V.Šustaukas liko dirbti Rusijoje. 27-erių metų jis, būdamas neblaivus, viename restorane susimušė ir sulaužė vyrui žandikaulį.

Buvo nuteistas pagal Rusijos Socialistinės Federacijos Respublikos Baudžiamojo kodekso 206 straipsnio 2 dalį, kuri numato laisvės atėmimą už chuliganizmą. Redakcijos duomenimis, V.Šustauskas 2 metų bausmę atliko įkalinimo įstaigoje Petrozavodske, Karelijoje.

Redakcijos duomenimis, V.Šustauskas 1994-1995 m. konsultavosi su aukštais Generalinės prokuratūros pareigūnais, ar prisipažinti dėl praeityje padaryto nusikaltimo. Jam buvo patarta nuslėpti šį faktą, esą tai įvykę seniai.

Redakcijos duomenimis, iš VRM archyvo byla apie V.Šustausko teistumą buvo išimta. Įtariama, kad tai padarė labai aukštas vienos įstaigos pareigūnas.

Kai "Lietuvos aidas" išspausdino straipsnį "Pusantrų metų nuo alkoholizmo gydytas V.Šustauskas taiko į premjero postą", niekas neatkreipė dėmesio į straipsnyje paminėtą faktą apie V.Šustausko teistumą - visų akys nuklydo į išspausdintą V.Šustausko pasižadėjimą nedaryti pravaikštų ir išgėrus nesirodyti darbe, o 1989 m. važiuoti į Rygą gydymo nuo alkoholio procedūrai atlikti.

Po publikacijos Kauno meras sukėlė didžiulį skandalą, apie jo pomėgį išgerti priminė ir televizijos laidos. Tačiau visas šis triukšmas - tik dūmų uždanga, norint nukreipti dėmesį nuo pagrindinės problemos - teistumo, nes šito nuslėpimo padariniai gali būti labai liūdni - V.Šustauskas gali ne tik atsisveikinti su svajonėmis tapti Seimo nariu ar premjeru, bet ir netekti Kauno mero kėdės.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.