aA
Vienas Izraelio gyventojas buvo apkaltintas pavojingu vairavimu ir nuteistas, nes buvo pagautas, kai naudojosi savo mobiliuoju telefonu važiuodamas automobiliu.
Vėliau Aukščiausiasis teismas nuosprendį panaikino, nes patikėjo nuteistojo vairuotojo tvirtinimais, jog telefonu jis nesikalbėjo, o paprasčiausiai krapštė ausis telefono antena.

Izraelio žiniasklaida pranešė, jog vairuotojui nuosprendį paskelbė šalies kelių eismo teismas. Teismui parodymus davęs policininkas tvirtino suėmęs pažeidėją, kai šis vairavo ir laikė prispaudęs telefoną prie ausies.

Izraelyje vairuoti ir tuo pat metu kalbėtis mobiliuoju telefonu yra draudžiama, jei vairuotojas nesinaudoja "laisvų rankų" sistema.

Nors kaltintojai ir negalėjo įrodyti, jog tuo metu, kai padarytas "nusikaltimas", kaltinamasis kalbėjosi telefonu, teismas nusprendė, jog vairuotojas vis dėlto yra kaltas dėl neatsakingo vairavimo, nors šis ir paaiškino, jog telefonu nesikalbėjo, o paprasčiausiai valė ausis telefono antena.

Įpykęs vairuotojas kreipėsi į Tel Avivo kelių eismo teismą.

Tačiau, šiam atmetus jo apeliaciją, nudrožė tiesiai į Izraelio Aukščiausiąjį teismą. Trys Aukščiausiojo teismo teisėjai panaikino ankstesnį nuosprendį.

"Lietuvos rytas"