aA
Virtuali pažintis su vyru, prisistačiusiu anglu iš Mančesterio, 52 metų vilnietei kainavo daugiau nei 34 tūkstančius litų. Balandžio pabaigoje užsimezgusi pažintis truko daugiau nei mėnesį, kai moteris suprato tapusi sukčių auka ir kreipėsi į policiją.
Virtuali pažintis naiviai vilnietei kainavo dešimtis tūkstančių litų
© Shutterstock nuotr.

Praėjus kelioms savaitėms nuo virtualios pažinties pradžios, „Mančesterio gyventojas“ moteriai pranešė, kad su reikalais yra išvykęs, yra nupirkęs jai dovanų – įvairių prabangių prekių, todėl norėtų padaryti jai staigmeną, išsiųsdamas didelės vertės siuntinį.

Gegužės pabaigoje moteris į savo elektroninį paštą gavo laišką anglų kalba – pasirodo, jai skirtas siuntinys sulaikytas Ganos muitinėje. Kad atgautų siuntinį, ji turi sumokėti muitinei tam tikrą pinigų sumą. Sukčiai nesiliovė kaulyti pinigų – atlikusi ne vieną pavedimą nežinomiems adresatams naivi moteris ne tik neteko savo santaupų, bet ir įklimpo į skolas bankams, praneša Vilniaus policija.

Policija įspėja: sukčių pramanai ir sukčiavimo būdai tampa vis įvairesni ir įmantresni. Gyventojams būtina neprarasti apdairumo ir sveiko proto, netikėti stebuklingomis „likimo dovanomis“.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.