aA
Gegužės 13-osios vakarą Švenčionių rajono, Karkažiškės kaimo gyventojas, grįžęs iš darbo namo, pasigedo dviejų vaikų - aštuonmečio ir dešimtmečio sūnų. Jo paties bandymai surasti vaikus buvo nesėkmingi, todėl vyriškis apie dingusius mažamečius pranešė policijai.
Vaikų ieškoję patruliai iki paryčių naršė apylinkes
© DELFI / Ainis Gurevičius

Policija informuoja, kad nedelsiant į įvykį reagavo Patrulių būrio vyriausiasis patrulis Romualdas Paukštė ir patrulis Fiodoras Isliamovas. Patikrino visas vietas, kur galėjo būti dingę vaikai. Jų neradę, nenuleido rankų - į pagalbą pasikvietė Valstybės sienos apsaugos tarnybos kinologus, tačiau ir pasieniečių tarnybinis šuo pagelbėti negalėjo - nerado pėdsakų.

Kaip sakė patruliai R. Paukštė ir F. Isliamovas, pirmieji reagavę į pranešimą, jautė asmeninę atsakomybę dėl dviejų ieškomų vaikų likimo. Pareigūnai vėl ir vėl tikrino galimas dingusių buvimo vietas, naršė Karkažiškės kaimo apylinkes, laukus ir šabakštynus, nuolat palaikė ryšį su vaikų giminaičias. Jau prašvitus, apie 6 val., patruliams nusišypsojo sėkmė - juk ne veltui buvo numinta tiek kilometrų, išbraidytos pievos, pelkės ir krūmynai - vaikai rasti Karkažiškės kaimo kapinaitėse sušalę, tačiau sveiki ir gyvi perduoti tėvui. Ne mažiau nuvargę atrodė ir patys patruliai, tačiau pareigą jie atliko iki galo.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.