aA
Trečiadienį, apie 18 val. Klaipėdoje, Dubysos gatvėje, taksi automobilio „Opel Zafira“ vairuotojas Ričardas S., gim. 1968 m., „pavargęs“ toliau važiuoti, bandė pastatyti automobilį kelkraštyje, tačiau atsitrenkė į stovinčius automobilius „Mazda 626“ ir „Renault Laguna“.
Automobilius išdaužęs girtas taksistas reikalavo vežti namo ir grasino įtakinga valytoja
© DELFI (P.Sadausko nuotr.)

Išgirdęs smūgio garsą, į avarijos vietą atėjo automobilio „Mazda 626“ vairuotojas Audrius S., gim. 1980 m., ir pamatė, kad taksi automobilyje sėdi visiškai girtas vyriškis kruvinu veidu. Jis sugebėjo pralementi, kad yra girtas ir atsiprašo aplinkinių.

Taksi vairuotojas važiavo neprisegęs saugos diržu, tad galvą trenkė į priekinį „Opel“ stiklą ir susižalojo nosį.

Į įvykio vietą buvo iškviesti medikai ir policijos pareigūnai. Pastarųjų alkoholio matuoklis parodė retus šių dienų Klaipėdoje skaičius - 2.68 prom. Tai sunkus girtumo laipsnis.

Medikai apvalė kruviną Ričardo nosį ir paguodė. Tada susigraudinęs vyras pasirašė ant dokumentų, kad su medicina nenori turėti jokių reikalų ir paprašė pareigūno, kad jis parvežtų jį namo - į netoliese esantį bendrabutį.

Ričardui buvo paaiškinta, kad policininkas ne taksistas, taksistas tai jis, tačiau, greičiausiai, nuo šiandien ir Ričadui gali grėsti atleidimas. Tada Ričardas paaiškino, kad jo sugyventinė Klaipėdos merijoje dirba valytoja ir ji ten paderins reikalus, kad „neatimtų iš jo teisių ir baudos nebūtų“.

Taksi automobilis išvežtas į policijos saugomų automobilių stovėjimo aikštelę, taksi vairuotojui surašytas administracinių teisių pažeidimo protokolas, paskirta teismo data.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.