aA
Trečiadienį Medininkų kelio poste muitininkai sulaikė diplomatinį automobilį, kuriuo buvo gabenama cigarečių kontrabanda. Automobilis priklauso Kirgizijos ambasadai Minske.
Kirgizijos ambasados automobilyje muitininkai aptiko neleistinų dalykų
© DELFI / Tomas Vinickas

Į Lietuvą įvažiavusioje mašinoje su diplomatiniais numeriais muitininkai aptiko 11 dėžių cigarečių.
·
Kirgizijos ambasados techninio personalo automobilį vairavo šios šalies pilietis.

Šiemet tai jau trečias kartas, kai Medininkų poste pareigūnai aptinka kontrabandines cigaretes ambasadų automobiliuose.

Balandžio 21 d. iš Baltarusijos į Medininkų kelio postą atvykusiame Švedijos ambasados Baltarusijoje mikroautobuse „VW Caravelle“ muitininkai aptiko 16 dėžių cigarečių.

Pareigūnų dėmesį atkreipė didelis maišas su Švedijos atributika – krovinys vežtas nemėginant slėpti ir puikiai matėsi pro automobilio langus.

Vairuotojas, Baltarusijos pilietis D. M., teigė, kad tai – diplomatinis paštas, tačiau jokių tai įrodančių dokumentų pateikti negalėjo. Muitininkams kilus įtarimų dėl, kaip teigta, diplomatinio pašto turinio bei atsižvelgus į tai, jog supakuotas krovinys buvo plombuotas, automobilis, vairuotojo sutikimu, buvo patikrintas rentgeno kontrolės sistema. Įtarimai pasitvirtino.

Į Medininkų kelio postą atvykus Švedijos ambasados Baltarusijoje atstovams buvo nuplėšta maišo plomba ir paaiškėjo, jog oficialiu diplomatinių siuntų įpakavimu buvo pridengta 16 dėžių „Minsk Capital“ cigarečių.

O vasario viduryje Medininkų poste įkliuvo Turkijos pilietis, gabenęs kontrabandines cigaretes Turkijos ambasadai Minske priklausančiu automobiliu „Audi A6“ su diplomatiniais numeriais.

Vairavo ambasados darbuotojas, neturintis diplomatinio statuso. Automobilyje buvo 21 dėžė plonų ("slim") cigarečių.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.