aA
Šiaulių rajono policija praneša, kad sulaikė sekmadienį Šiaulių rajone, Drąsučių kaime, pas savo 89 metų močiutę J. K., atvykusį girtą vyrą S. K.. Jis reikalavo pinigų, o senolei atsisakius duoti, įtariama, atėmė jos piniginę ir pagrobė 40 litų.
Močiutę apvogęs anūkas grobiu mėgavosi neilgai
© DELFI / Šarūnas Mažeika

Policijos pareigūnai nedelsiant išvyko į įvykio vietą ir operatyviai sulaikė dar Drąsučių kaimo ribose taksi automobiliu važiuojantį močiutės apiplėšimu įtariamą 41 metų vyrą S. K.

Kaip paaiškėjo net 6 kartus už vagystes ir plėšimus teistas S. K. buvo aktyvus močiutės lankytojas, nuolat reikalaujantis duoti pinigų. Šį sekmadienį aplankyti močiutės vyras atvyko taksi automobiliu ir kadangi jau buvo gerokai paėmęs „ant drąsos“, be didelių debatų pareikalavo senolės duoti 50 litų, taksi paslaugoms apmokėti. Močiutei pasiguodus, kad pinigų neturi, anūkas bandė derėtis iki 30 litų ir iki kelių litų cigaretėm nusipirkti. Senoliai svarstant ar atiduoti paskutinius pinigus ją nuolat terorizuojančiam ir nemažai baimės įvarančiam anūkui, šis neteko kantrybės, čiupo ir atėmė iš jos rankų piniginę. Vyras akimirksniu iškraustė piniginę, pagrobė joje rastus 40 litų, spruko pro duris ir išvyko taksi automobiliu.

Policijos sulaikytam S. K. buvo pareikšti įtarimai, jis dviem paroms uždarytas į Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Šiaulių rajono kriminalinės policijos tyrėjai, atlikdami ikiteisminio tyrimo veiksmus šioje baudžiamojoje byloje dėl plėšimo, glaudžiai bendradarbiaudami su prokuratūra ir teismu, sieks maksimaliai išnaudoti galimybę baigti nusikalstos veikos tyrimą pagreitinto proceso tvarka ir po kelių dienų bylą atiduoti Šiaulių apylinkės teismui.

Įtariamajam viešnagė pas močiutę liks tik prisiminimuose, nes jo laukia baudžiamoji atsakomybė ir laisvės atėmimas iki 6 metų.

www.DELFI.lt
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.